.
Menu Close

Испорака и Поврат на производи

Политика за испорака на производи

Оваа полититка се однесува на испораката на нарачаните производи по електронски пат, кои ќе бидат испорачани со професионална - партнер компанија за достава на адресата која е наведена во нарачката под следниве услови:

Минимален износ за нарачка е 500 денари, во зависност од направената нарачка за овој и над овој износ се наплаќа испораката.

 

Доплатата за испораката не е фиксна и зависи од износот на самата нарачка.

1. За износ на нарачка од 500 денари до 1500 денари доплатата изнесува 150 денари.

2. За износ на нарачка од 1501 денари до 3000 денари доплатата изнесува 100 денари.

3. За износ на нарачка над 3001 денари доставата е бесплатна

 

Трошоците за испорака се вклучуваат во крајната цена на чинење на нарачката.

Испораката на нарачката се врши до вратата на куќата, до вратата на вашиот станбен објект каде живеете. 

Доколку не сте дома, во Вашата канцеларија, во времето на испораката ќе ви оставиме картичка со наведеното време во кое сме биле кај Вас и ќе побараме да не контактирате што е можно побрзо на телефонот наведен на картичката.

Купувањето преку нашата интернет страница може да се реализира од било коja локација, но испораката се спроведува во поширокото градско подрачје на град Скопје во Вашиот дом или пак канцеларија. Испорака се врши секој ден.

 

Сите измени поврзани со испораката ќе бидат јавно објавени преку измена на оваа Политика за испорака за производи.

 

Испорака

Нарачката ја доставуваме со професионална - партнер компанија за достава на адресата која е наведена во нарачката под следниве услови:

Испораката на нарачката се врши до вратата на куќата или до вратата на вашиот станбен објект каде живеете. 

Доколку не сте дома, односно во Вашата канцеларија, во времето на испораката ќе ви оставиме картичка со наведеното време во кое сме биле кај Вас и ќе побараме да не контактирате што е можно побрзо на телефонот наведен на картичката.

Сите податоци за корисниците строго се чуваат и достапни се само на оние лица кои ги извршуваат непосредните активности вклучени со корисниците.

 

 

Политика за поврат на средства - Враќање на производи/рекламација

Потрошувачот при прием на нарачаните производи треба истите во моментот на испорака да провери дали испорачаното соодвестува со нарачката и во присуство на доставувачот да утврди дека испорачаните производи се во добра состојба. Доколку има проблем со испорачаните производи, потрошувачот треба да се пожали во истиот момент.

ДТУ Рамсторе Македонија ДОО  Скопје не одговара и не заменува производи по приемот на нарачката, доколку производите не се во оригиналното пакување или пак истиот е употребуван.

Купувачот има право на рекламација во следниве ситуации:

-испорака на производи кои не се нарачани, поточно за кои не е избрана една од трите понудени алтернативи;

-испорака на производи на кои им е истечен рокот на употреба;

-испорака на производи кои имаат грешки или оштетувања кои настанале при транспортот или пак производителот;

 

Во случај на враќање на производите, купувачот е должен да укаже на оправдана рекламација на ДТУ Рамсторе Македонија ДОО Скопје, преку поднесување и пополнување на формата за ВРАЌАЊЕ НА ПРОИЗВОДИ, на самата страна ramstoredodoma.com.mk во својот профил. Во делот за нарачки, ќе треба да ја одберете соодветната нарачка под која има линк ВРАЌАЊЕ НА ПРОИЗВОДИ, со која се отвора форма и се пополнува. При успешно пратена рекламација, ќе добиете повратна електронска пошта со соодветните детали. Производот можете да го вратите во било кој наш маркет.

Производот кој не е неотпакован и неупотребуван може да се врати во рок од 15 дена, заедно со приложената фактура и истиот да се замени со друг соодветен производ. Доколку во моментот на поднесувањето на барањето од страна на потрошувачот, трговецот нема соодветен производ, потрошувачот има право да бара враќање на платениот паричен износ.

Ramstoredodoma.com.mk има резервирано право да ја менува својата политика за поврат на средства/враќање на производи. Сите промени ќе стапат во сила со самото објавување на веб страницата ramstoredodoma.com.mk.

 

Наша препорака е со секоја посета на веб страницата ramstoredodoma.com.mk да ги погледнете објавените правила од политиката за враќање на производи.